neděle 29. června 2014

muffin pro batole (alergik)

Pořád peču pro nás a malou vynecháváme, protože nemůže sojové mléko (ze kterého peču pro nás) a proč jí cpát sladkým, že:) Ale řekla jsem si, že už je čas, když kouká a sahá po našem, a tak jsem jí dnes upekla třešňový koláč (spíš muffin). Dělala jsem od oka, ale třeba to někomu pomůže:

polohrubá mouka (malý hrnek)
jahelná hladká (půlka malého hrnku)
dětská krupička (půlka malého hrnku)
celozrnná pšeničná mouka (půlka malého hrnku)
kypřící prášek (lžička)
jedlá soda (co by se za nehet vešlo)
pravá vanilka (dtto)
2 lžičky nabobtnalého lněného semínka
naběračka obilného mléka
rýžový sirup (dle chuti - ochutnávejte, až do jemně sladka)
olej (jaký vaše dítko snese, u nás je to klasický slunečnicový) - cca půl malého hrnku
vypeckované třešně


Nejprve smícháme suché ingredience, poté vmícháváme tekuté. Nakonec vmícháme třešně. Směs by měla být krásně táhlá, nesmí být tuhá, právě spíš jemnější, aby se dala "vylít" do formiček. No a pak už jen nalejeme do formiček a pečeme (já na 180, horkovzduch, cca 15 min.)

Žádné komentáře:

Okomentovat